Bestilling af unika smykker

Jeg elsker at lave unikke smykker og tager gerne imod de fleste opgaver.
Jeg får ofte mange spørgsmål omkring processen med at lave et unika smykke. Derfor har jeg forsøgt at lave en lille vejledning og besvare de mest almindelige spørgsmål.

Hvad koster det at få lavet er unika smykke?
Et af de spørgsmål jeg oftest får er forespørgsler om pris, ofte ud fra meget få oplysninger.
Jeg har fuld forståelse for, at man ønsker at kende en nogenlunde pris, inden man kaster sig ud i et projekt. Det er jo ikke sjovt at bruge tid på noget, der viser sig at være uden for ens personlige budget. Men fordi jeg arbejder i kostbare materialer, kan jeg ikke give et prisoverslag uden at vide ret præcist hvad det er du ønsker. Vægten på guldet samt størrelsen på evt. sten er f. eks. helt afgørende for prisen. Dertil kommer selve arbejdsprocessen - om det er et simpelt eller mere avanceret smykke du ønsker, og om du ved præcis hvordan dit smykke skal se ud, eller der skal bruges ekstra tid til en design process.
Derfor er det en rigtig god idé hvis du gør dig nogle tanker om, hvor meget du maksimalt vil give for dit smykke. Dette betyder ikke nødvendigvis, at det er det du kommer til at betale for dit smykke, men det letter design processen væsentligt, da vi kan arbejde indenfor din prisramme med både design og materialer.

Hvordan gør vi, sådan helt praktisk?
Start med at kontakte mig, gerne via kontakt formularen her på hjemmesiden.
Det mest optimale er at lave en aftale om et design møde. Her kan vi sammen kigge på materialer og smykker, samt skitserer udfra dine ønsker.
Hvis du ikke har mulighed for at komme forbi butikken, kan vi i nogle tilfælde klare det over mail og evt. telefon - men kun hvis du ved forholdsvis konkret hvad du ønsker, samt har billeder og/eller tegninger der kan bruges i processen.
Hvis du er i tvivl om dit ønskede smykke er muligt, at udføre eller om det passer til dit budget, er du velkommen til først at sende mig billeder eller tegninger med din idé, samt dit prisloft - så kan jeg se om det kan lade sig gøre inden for den givne prisramme. Ofte kan jeg komme med forslag til små ændringer, der kan have betydning for prisen.
Når vi sammen er nået frem til et resultat du er tilfreds med, notere jeg detaljerne og sender herefter en fast pris på fremstilling af smykket, til din mail. Tilbuddet er gældende i 3 mdr. Ved accept af tilbuddet og bestilling af smykket, opkræver jeg et depositum på minimum 20% af smykkets værdi. Du skal regne med en leveringstid på ca. 3 uger, fra den dag du acceptere tilbuddet.

Skal jeg have noget med til et design møde?
Du behøver ikke at medbringe noget fysisk, men det er en rigtig god idé hvis du har gjort dig nogle tanker om hvad du ønsker, så vi har et udgangspunkt at arbejde ud fra. Det kan f.eks. være om smykket skal være i sølv eller guld, om det skal være råt eller delikat, og hvilken type smykke det skal være - halskæde, fingerring, øreringe o.s.v. Derudover er du meget velkommen til at medbringe billeder af smykker for at indkranse den stil du ønsker, men det er ikke et must.

Kan jeg lave en aftale med dig uden for din åbningstid?
Du kan godt lave en aftale med mig om formiddagen, de dage jeg holder åben i butikken. Derudover har jeg desværre ikke mulighed for at være i værkstedet/butikken uden for mine angivne åbningstider.

Jeg har arvesmykker. Kan jeg bruge dem til et nyt smykke og hvad koster det?
Som udgangspunkt kan de fleste gamle smykker smeltes om eller ændres til nyt. Jeg er naturligvis nødt til at se og vurdere smykkerne først. Smykkerne skal være enten i 14 eller 18 karat guld. Prisen afhænger af hvor meget guld du har og hvordan dit ønskede smykke skal se ud.

Hvor lang tid tager det?
Du skal regne med en leveringstid på ca. 3 uger, fra den dag du bestiller smykket og betaler depositum. I travle perioder kan der gå op til en uge, før jeg har mulighed for at sende dig en mail med et tilbud.
Hvis du har et projekt der haster forsøger jeg gerne at imødekomme det, i det omfang det er muligt, og evt. mod et mindre gebyr. Dette kommer helt an på mængden af andre bestillinger på det givne tidspunkt. Men som udgangspunkt, sørg for at være ude i god tid.

Vær opmærksom på, at fortrydelsesretten frafalder ved special bestillinger, men jeg forsøger selvfølgelig altid at imødekomme dine behov, skulle du ikke være fuldt ud tilfreds.
Signe Njust Smykker | Stockholmsgade 13, kld., 2100 Købenavn Ø - Denmark | Tlf.: 52246365